zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Sambal Ikan Teri
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sup kerang - mosselsoep (oost Java)
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Sponscake - luchtige cake
- Lalap Indonesia
- Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Dak Baechu Guk 닭배추국 - soep met kip en kool
Ayam Nanas - kip met ananas


Ayam Nanas
kip met ananas
kip met ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
1 ananas
2 eetl arachide olie
2 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml water
Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de drumbsticks en de sjalotten bruin. Voeg dan de ananas, de gember, de knoflook en de lomboks toe en bak nog 1 minuut. Dan de kokosmelk en het water toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten stoven
ingrediënten:
8 drumsticks
1 ananas
2 eetl arachide olie
2 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml water
Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de drumbsticks en de sjalotten bruin. Voeg dan de ananas, de gember, de knoflook en de lomboks toe en bak nog 1 minuut. Dan de kokosmelk en het water toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten stoven
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.