zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Gegodo - Gebakken gekruide tahu
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Lepat ubi - cassave snack uit Sumatra
- Pindang sapi - Friszure runderstoof
- Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
- Daging Bakar - Geroosterde Runderhaas
- Kambing Masak Pedas - Pittig gebakken geitenvlees
- Rendang ikan Iele - Meerval met gekruide saus
- Sateh manis jawa
- Ayam Jerit - gestoofde gebakken gekruide kip
Ayam Nanas - kip met ananas


Ayam Nanas
kip met ananas
kip met ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
1 ananas
2 eetl arachide olie
2 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml water
Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de drumbsticks en de sjalotten bruin. Voeg dan de ananas, de gember, de knoflook en de lomboks toe en bak nog 1 minuut. Dan de kokosmelk en het water toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten stoven
ingrediënten:
8 drumsticks
1 ananas
2 eetl arachide olie
2 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 ml water
Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de drumbsticks en de sjalotten bruin. Voeg dan de ananas, de gember, de knoflook en de lomboks toe en bak nog 1 minuut. Dan de kokosmelk en het water toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten stoven
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.