pittig gestoofde en geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
225 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel trassi bakar
3 cm laos
4 rode lomboks
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de kip, de boemboe, de sereh en het zout aan toe. Kook de kip vrijwel gaar en totdat het vocht is verdampt. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar in 10 minuten.
ingrediënten:
600 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
225 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel trassi bakar
3 cm laos
4 rode lomboks
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de kip, de boemboe, de sereh en het zout aan toe. Kook de kip vrijwel gaar en totdat het vocht is verdampt. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar in 10 minuten.