Gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip ca. 1 ½ kg
3 serehstengels (citroengras) gekneusd
1 tomaat
3 eetl olie
3 jeruk purutblaadjes
1 limoen (sap)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
14 kenarinootjes (anders 19 amandelen)
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks (Spaanse pepers)
3 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de tomaat in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de de sereh, de jeruk purutblaadjes en de tomaat toe en bak dit alles nog voor een paar minuten. Dan de kipstukjes toeveogen en dit voor 3 minuten meebakken. Het limoensap, de kokosmelk en het zout naar smaak toeveogen en het geheel nog 20 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
1 kip ca. 1 ½ kg
3 serehstengels (citroengras) gekneusd
1 tomaat
3 eetl olie
3 jeruk purutblaadjes
1 limoen (sap)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
14 kenarinootjes (anders 19 amandelen)
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks (Spaanse pepers)
3 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de tomaat in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de de sereh, de jeruk purutblaadjes en de tomaat toe en bak dit alles nog voor een paar minuten. Dan de kipstukjes toeveogen en dit voor 3 minuten meebakken. Het limoensap, de kokosmelk en het zout naar smaak toeveogen en het geheel nog 20 minuten zachtjes stoven.