logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Paniki Ternate
Gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip ca. 1 ½ kg
3 serehstengels (citroengras) gekneusd
1 tomaat
3 eetl olie
3 jeruk purutblaadjes
1 limoen (sap)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Haluskan:
boemboe:
14 kenarinootjes (anders 19 amandelen)
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks (Spaanse pepers)
3 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de tomaat in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de de sereh, de jeruk purutblaadjes en de tomaat toe en bak dit alles nog voor een paar minuten. Dan de kipstukjes toeveogen en dit voor 3 minuten meebakken. Het limoensap, de kokosmelk en het zout naar smaak toeveogen en het geheel nog 20 minuten zachtjes stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151460