Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Petis - Kip met garnalenpasta
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Petis
Kip met garnalenpasta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
6 sjalotten
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
3 jeruk purutblaadjes
3 salam blad
1 eetl. petis udang
1 limoen (sap)
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel, zwarte peper
4 teentjes knoflook
5 groene lomboks
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
rooster eerst de peper droog in een koekepan en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes en de kip in grote stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten zachtjes voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe, de sereh, de jeruk purutblaadjes en de salam toe en bak nog nog 3 minuten. Dan de kip toevoegen en dit 5 minuten bakken. Vervolgens de limoensap, de dunne kokosmelk, het zout en de petis toevoegen en dit zachtjes laten stoven totdat het vocht is verdampt. dan de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920759