Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Taliwang
kip in een rode pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 eetl limoensap
1/2 theel zout
200 ml water
1 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode loboks
2 cm kencur
1 theel trasi bakar
1 tomaat
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten en voeg dan de kip en het water toe. Stoof de kip zachtjes voor 30 minuten en rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtjes goudbruin. Serveer de kip met de saus erover.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261840