banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Itik bebanam - Geroosterde eend
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Itik bebanam
Geroosterde eend
Bahan-bahan:
ingrdiënten:
1 eend
3 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
zout naar smaak

Bahan-bahan saus:
ingrdiënten:
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 tomaat
1 eetl. gulajawa
zout naar smaak
6 eetl. ketjap manis

Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de eend doormidden en wrijf de stukken in met de boemboe en laat de eend daarna 2 uur marineren. Stoom vervolgens de stukke eend gaar (duurt ongeveer 1-1,5 uur) Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus, behalve de ketjap, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gemaakte pasta voor 2 minuten. Meng dit daarna met de ketjap. Rooster vervolgens de eend bruin boven een houtkoolvuurtje waarbij de eend regelmatig wordt besprekeld met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38849151