logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kare Ayam Medan
pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
1 steranijs
1 kaneelstokje
950 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
6 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1/2 theel, witte peper
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel, nootmuskaat
14 kruidnagels,
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Rooster eerst het anijszaad, de kemirie, de ketumbar en de jinten droog in een pan voor 2 minuten. Rooster de kunyit boven een houtkoolvuurtje en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het zout en de kip en laat dit 2 uur marineren.
Verhit een wok/wadjan en stoof de kip met de steranijs en het kaneelstokje zachtjes voor 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes sudderen

Add comment

Submit

who is online

We have 79 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160961