1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kare Ayam Medan
pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
1 steranijs
1 kaneelstokje
950 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
6 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1/2 theel, witte peper
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel, nootmuskaat
14 kruidnagels,
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Rooster eerst het anijszaad, de kemirie, de ketumbar en de jinten droog in een pan voor 2 minuten. Rooster de kunyit boven een houtkoolvuurtje en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het zout en de kip en laat dit 2 uur marineren.
Verhit een wok/wadjan en stoof de kip met de steranijs en het kaneelstokje zachtjes voor 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes sudderen
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660253