logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kerrie jawa
kip met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip in grove stukken gesneden
2 theel asem
1/4 blok santen
2 eetl olie
200 ml water

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 kemirienoten
3 cm koenjit
1 cm laos
3 theel djintan

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en bak dit in een wok/wadjan in 2 eetlepels olie lichtbruin. Voeg vervolgens de kip aan dit mengsel toe en bak het geheel onder voortdurend roeren. Dan het water, de santen en de asem toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392170