zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus


Sambal Goreng Betawi
gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip of vlees
5 rode lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl asem
100 ml water
1 theel trassi
2 eetl water
2 cm gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf het vlees in met het zout en snijd deze in stukken. Meng de asem met het water en doe dit ook met de trassi. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de pasta met het trassiwater en de helft van het asemwater.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet dan het pasta/asemmengsel over het vlees en laat dit zachtjes inkoken. Voeg dan de suiker toe en de andere helft van het asemwater en laat het geheel nog zachtjes 5 minuten sudderen.
ingrediënten:
500 gr kip of vlees
5 rode lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl asem
100 ml water
1 theel trassi
2 eetl water
2 cm gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf het vlees in met het zout en snijd deze in stukken. Meng de asem met het water en doe dit ook met de trassi. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de pasta met het trassiwater en de helft van het asemwater.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet dan het pasta/asemmengsel over het vlees en laat dit zachtjes inkoken. Voeg dan de suiker toe en de andere helft van het asemwater en laat het geheel nog zachtjes 5 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.