1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Betawi
gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip of vlees
5 rode lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl asem
100 ml water
1 theel trassi
2 eetl water
2 cm gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
3 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf het vlees in met het zout en snijd deze in stukken. Meng de asem met het water en doe dit ook met de trassi. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de pasta met het trassiwater en de helft van het asemwater.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet dan het pasta/asemmengsel over het vlees en laat dit zachtjes inkoken. Voeg dan de suiker toe en de andere helft van het asemwater en laat het geheel nog zachtjes 5 minuten sudderen.

who is online

We hebben 138 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34994758