zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Babi Woku - geroosterd speenvarken
- Ampyang - gebakken gesuikerde pinda's
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Sepat Banang - gebakken vis uit Sumbawa
- Tum Siap - Gekruid kipgehakt in bananenblad
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
- Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
- Ayam Padang
Ayam Goreng Teri - licht pikante kruidig gebakken kip


Ayam Goreng Teri
licht pikante kruidig gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel trasi bakar
2 theel asem
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok de santen en voeg de boembe, de salam en de jeruk purut blaadjes aan toe. Dan de kip toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Haal de kip uit de wok en laat deze uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de stukken kip rondom bruin.
licht pikante kruidig gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel trasi bakar
2 theel asem
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok de santen en voeg de boembe, de salam en de jeruk purut blaadjes aan toe. Dan de kip toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Haal de kip uit de wok en laat deze uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de stukken kip rondom bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.