banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Masak di Belanga
pittige kip uit een pot van aardenwerk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip 
1 theel zout
2 eerl limoensap
3 eetl olie
1/2 kunyit blad
1 pandan blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels
4 groene lomboks
2 lente uitjes
3 salamblad
water

Haluskan:
boemboe:
7 rode rawits
2 rode lomboks
5 cm kunyit
5 cm jahe
7 sjalotten
4 theentjes knoflook
2 tomaten
1 theel zout

Cara membuat:
preparation/method;
Snijd de kip in stukjes, het kunyit blad, hert pandan blad en de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Snijd de groene lomboks grof en de lente ui in 2 cm lange stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit in een aardenwerken pot de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip, het kunyit blad, het pandan blad, de jeruk purut en de sereh toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan water toe zodat de kip net onder staat. Laat het zachtjes sudderen totdat het halfgaar is geworden. Voeg de groene lomboks, de lente ui en de salam toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365117