banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Ayam Masak di Belanga - pittige kip uit een pot van aardenwerk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Masak di Belanga
pittige kip uit een pot van aardenwerk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip 
1 theel zout
2 eerl limoensap
3 eetl olie
1/2 kunyit blad
1 pandan blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels
4 groene lomboks
2 lente uitjes
3 salamblad
water

Haluskan:
boemboe:
7 rode rawits
2 rode lomboks
5 cm kunyit
5 cm jahe
7 sjalotten
4 theentjes knoflook
2 tomaten
1 theel zout

Cara membuat:
preparation/method;
Snijd de kip in stukjes, het kunyit blad, hert pandan blad en de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Snijd de groene lomboks grof en de lente ui in 2 cm lange stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit in een aardenwerken pot de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip, het kunyit blad, het pandan blad, de jeruk purut en de sereh toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan water toe zodat de kip net onder staat. Laat het zachtjes sudderen totdat het halfgaar is geworden. Voeg de groene lomboks, de lente ui en de salam toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40429480