logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam goreng kemiri
gebakken kip met kimiri noten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
2 salam blaadjes
2 serehstengels
750 ml santen cair
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 kemiri noten, geroosterd
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
3 cm jahe
3 cm laos
1 thee zout
1 theel palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
3 theel sambal trassi (zie recept)
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de santen en voeg de bumbu, de sereh en de salam toe. Dan de kip toevoegen en kook deze langzaam gaar. Schep de kip uit de pan en laat deze afkoelen. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en krokant. Serveer de kip met de sambal.

Add comment

Submit

who is online

We have 203 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420313