zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pempek lenjer - visdeeg
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lawar ikan - Salade van rauwe visjes
- Sapi Campur Malang - hachee uit Malang
- Pesmol Mujair - gebakken vis in kruidige romige saus
Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip


Sateh Ayam Bekasi
geroosterde gemarineerde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
6 eetl kecap manis
2 theel limoensap
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 rode lombok
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor de kecap en het limoensap tot een marinade. Snijd het vlees in blokjes en meng het door de marinade en laat dit tenminste 4 uur rusten. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig besprenkelen met de marinade.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.