Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sateh Ayam Bekasi
geroosterde gemarineerde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
6 eetl kecap manis
2 theel limoensap
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 rode lombok
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel zout 
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor de kecap en het limoensap tot een marinade. Snijd het vlees in blokjes en meng het door de marinade en laat dit tenminste 4 uur rusten. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig besprenkelen met de marinade.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 279 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911326