zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Kare tahu
- Sambal Megoreng - sambal, gebakken
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Ayam suwir bumbu cabai - gebakken kip in romige saus


Ayam suwir bumbu cabai
gebakken kip in romige saus
Bahan-bahan:
1 kip
1 eetl boter
1/2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asemwater
300 ml santen asli
3 salam blaadjes
1 sereh
1 cm laos
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Verhit in een pan de boter en bak de kip bruin. Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, en de laos voor 3 minuten. Voeg de santen, de salam, het asemwater, de palmsuiker, het zout en de kip toe en stoof het verder gaar. Laat de saus indikken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.