logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam suwir bumbu cabai
gebakken kip in romige saus

Bahan-bahan:
1 kip
1 eetl boter
1/2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asemwater
300 ml santen asli
3 salam blaadjes
1 sereh
1 cm laos
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Verhit in een pan de boter en bak de kip bruin. Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, en de laos voor 3 minuten. Voeg de santen, de salam, het asemwater, de palmsuiker, het zout en de kip toe en stoof het verder gaar. Laat de saus indikken.

Add comment

Submit

who is online

We have 57 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397449