Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam panggang bumbu cabai hijau - gegrilde kip met groene pepers

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam panggang bumbu cabai hijau
gegrilde kip met groene pepers

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel citroensap
1/2 theel zout (kip)
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
500 ml santen cair
2 eetl olie 
 
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri
2 cm trassi
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 groene lomboks
7 groene rawits
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze met het citroensap en het staan. Laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de peper, het zout en de palmsuiker toe. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt.
Rooster vervolgens de kip groudbruin boven een houtskoolvuurtje en besprenkelijk het regelmatig met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 211 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251596