zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Rendang - rendang van rundvlees
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Ayam bakar bumbu kelapa - geroosterde kip met kokosdressing


Ayam bakar bumbu kelapa
geroosterde kip met kokosdressing
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl asemwater
1 theel zout
2 eetl kecap manis
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
500 ml water
100 gr geraspte kokos
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
4 kemiri noten
5 rode lomboks
1/2 theel palmsuiker
1 cm jahe
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de kokos droog in een pan. Voeg in een pan het water, de kip, het zout, het asemwater, de kecap, de salam, de jeruk purut en de bumbu en kook de kip vrijwel gaar. Voeg dan de kokos toe en kook tot de saus in ingedikt. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.