Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Sate blengong masak
sate van drooggebakken pittig gekruide eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (900 gr)
50 gr pinda's
400 ml water
4 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml santen cair
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 rode rawits
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in zes stukken. Rooster de pinda's en pureer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de pinda's toe en meng dit goed. Voeg de eend toe en bak deze totdat het verkleurd. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak dit droog. Dan de santen toevoegen en kook het geheel droog en gaar.
Steek door de eend een sateprikker en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42578511