zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus


Itiak Lado Mudo
gebakken eend in kruidige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 citroen, sap
3 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
3 asem kandis
2 sereh stengels
1000 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
7 groene lomboks
1/2 theel peper
2 cm kunyit
3 cm jahe
3 cm laos
3 kemiri
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de schoongemaakte eend in 8 stukken en marineer dit voor tenminste 20 minuten met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kunyit, jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de eend toe en bak deze rondom bruin. Dan de asem kandis en de kokosmelk toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat de eend gaar is en de kokosmelk is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.