logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Itiak Lado Mudo
gebakken eend in kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 citroen, sap
3 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
3 asem kandis
2 sereh stengels
1000 ml kokosmelk
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
7 groene lomboks
1/2 theel peper
2 cm kunyit
3 cm jahe
3 cm laos
3 kemiri
2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de schoongemaakte eend in 8 stukken en marineer dit voor tenminste 20 minuten met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kunyit, jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de eend toe en bak deze rondom bruin. Dan de asem kandis en de kokosmelk toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat de eend gaar is en de kokosmelk is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154326