banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Opor Ayam Yogyakarta - in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Ayam Yogyakarta
in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 serehstengels
3 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
600 ml santen cair
300 ml santen asli
1 eetl plamsuiker
1/2 theel asem
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
3 cm laos
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
2 cm jahe
4 kemiri
2 theel zout
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze licht. Dan de santen cair en de palmsuiker toevoegen en kook de kip halfgaar. Vervolgens de asem en de santen asli toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Bestrooi de kip met de bawang goreng en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39558453