banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Ayam Yogyakarta
in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 serehstengels
3 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
600 ml santen cair
300 ml santen asli
1 eetl plamsuiker
1/2 theel asem
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
3 cm laos
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
2 cm jahe
4 kemiri
2 theel zout
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze licht. Dan de santen cair en de palmsuiker toevoegen en kook de kip halfgaar. Vervolgens de asem en de santen asli toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Bestrooi de kip met de bawang goreng en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330655