1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Nick 20 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 29 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Klaten
geroosterde kip op Javaanse wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salam blaadjes
8 jeruk purut blaadjes
3 sereh/citroensgras, witte deel
2 eetl kecap manis
2 theel zout
1 theel asam/tamarinde
500 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1/4 theel jinten
1/2 theel peper
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kencur
1 cm jahe
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en versnipper de jeruk purut. Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de jinten droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Vehit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat de kip van kleur verandet (2 minuten) Dan de kecap, het zout en de asam toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de kokoksmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Rooster de kip daarna bruin boven een houtkoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de saus.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35957325