1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

rosa
Het recept goed bewaren.
Pisang rai - Gestoofde Banaan in Joomla Article
R.H.Kummer
Beste mensen,
Waar in Nedeerland is de oncom te bestellen?
Groet
R.H.Kummer

@ zie forum
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Heerlijke recepte heb u , dank u wel .
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Ziet er heerlijk uit uw recepten
Pasteitjes in Joomla Article
Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Klaten
geroosterde kip op Javaanse wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salam blaadjes
8 jeruk purut blaadjes
3 sereh/citroensgras, witte deel
2 eetl kecap manis
2 theel zout
1 theel asam/tamarinde
500 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1/4 theel jinten
1/2 theel peper
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kencur
1 cm jahe
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en versnipper de jeruk purut. Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de jinten droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Vehit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat de kip van kleur verandet (2 minuten) Dan de kecap, het zout en de asam toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de kokoksmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Rooster de kip daarna bruin boven een houtkoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de saus.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34516089