logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bakar Klaten
geroosterde kip op Javaanse wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salam blaadjes
8 jeruk purut blaadjes
3 sereh/citroensgras, witte deel
2 eetl kecap manis
2 theel zout
1 theel asam/tamarinde
500 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1/4 theel jinten
1/2 theel peper
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kencur
1 cm jahe
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en versnipper de jeruk purut. Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de jinten droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Vehit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat de kip van kleur verandet (2 minuten) Dan de kecap, het zout en de asam toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de kokoksmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Rooster de kip daarna bruin boven een houtkoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180581