banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Klaten
geroosterde kip op Javaanse wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salam blaadjes
8 jeruk purut blaadjes
3 sereh/citroensgras, witte deel
2 eetl kecap manis
2 theel zout
1 theel asam/tamarinde
500 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1/4 theel jinten
1/2 theel peper
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kencur
1 cm jahe
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en versnipper de jeruk purut. Rooster eerst de kemiri, de ketumbar en de jinten droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Vehit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat de kip van kleur verandet (2 minuten) Dan de kecap, het zout en de asam toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de kokoksmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Rooster de kip daarna bruin boven een houtkoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 159 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39818103