zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Semur Paha Ayam Bakar - geroosterde kip in kruidige saus


Semur Paha Ayam Bakar
geroosterde kip in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1 citroen, sap
1/4 theel zout
4 cm laos
3 salam blaadjes
600 ml water
5 eetl kecap manis
1 eetl boter
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel peperkorrels
1 theel zout
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het citroensap en het zout en laats dit tenminste 15 minuten intrekken. Rooster de kemiri, de ketumbar en de peper droog in een koekenpan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat de kip van kleur verandert. Dan het water en de kecap toevoegen en kook de kip verder vrijwel gaar. Schep de kip uit de pan en wrijf deze in met de boter.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar en leg deze daarna terug in de saus. Strooi de bawang goregn erover en serveer.
geroosterde kip in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1 citroen, sap
1/4 theel zout
4 cm laos
3 salam blaadjes
600 ml water
5 eetl kecap manis
1 eetl boter
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel peperkorrels
1 theel zout
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het citroensap en het zout en laats dit tenminste 15 minuten intrekken. Rooster de kemiri, de ketumbar en de peper droog in een koekenpan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat de kip van kleur verandert. Dan het water en de kecap toevoegen en kook de kip verder vrijwel gaar. Schep de kip uit de pan en wrijf deze in met de boter.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar en leg deze daarna terug in de saus. Strooi de bawang goregn erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.