Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Semur Paha Ayam Bakar - geroosterde kip in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Paha Ayam Bakar
geroosterde kip in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1 citroen, sap
1/4 theel zout
4 cm laos
3 salam blaadjes
600 ml water
5 eetl kecap manis
1 eetl boter
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel peperkorrels
1 theel zout

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het citroensap en het zout en laats dit tenminste 15 minuten intrekken. Rooster de kemiri, de ketumbar en de peper droog in een koekenpan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat de kip van kleur verandert. Dan het water en de kecap toevoegen en kook de kip verder vrijwel gaar. Schep de kip uit de pan en wrijf deze in met de boter.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar en leg deze daarna terug in de saus. Strooi de bawang goregn erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 241 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911764