Semur Paha Ayam Bakar
geroosterde kip in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1 citroen, sap
1/4 theel zout
4 cm laos
3 salam blaadjes
600 ml water
5 eetl kecap manis
1 eetl boter
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel peperkorrels
1 theel zout
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het citroensap en het zout en laats dit tenminste 15 minuten intrekken. Rooster de kemiri, de ketumbar en de peper droog in een koekenpan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat de kip van kleur verandert. Dan het water en de kecap toevoegen en kook de kip verder vrijwel gaar. Schep de kip uit de pan en wrijf deze in met de boter.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar en leg deze daarna terug in de saus. Strooi de bawang goregn erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Asem van wani - met kweepeer
- Perkedel Kentang 2 - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Tempe Penyet Sambal Petis - kruidig gebakken tempe met sambal petis
- Yu Xiang Rou Si - roerbak van varkensvlees met bamboe
- Rendang aceh
- Rawon Daging
- Penang Gai - penang kip curry
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Botok Tempe - gestoomde gekruide tempe
- Gedang Mekuah - groene papayasoep
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...