banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sate Ayam Ambal Kebumen - kip sate uit Kebumen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Ayam Ambal Kebumen
kip sate uit Kebumen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook, gebakken
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
2 kemiri noten
1 cm jae
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr tempe
3 rode lomboks
1 rode rawit
6 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 theel palmsuiker
2 theel zout
100 ml pinda's, gebakken
2 salam blaadjes
1 cm laos, geraspt
450 ml water
2 eetl kecap manis
10 gr asam opgelost in 100 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu voor tenminste 60 minuten. Rijd de kip aan de stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Giet de saus erover en serveer.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de tempe, de lomboks, de rawit, de knoflook, de trassi, de palmsuiker en de pinda's fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit dit samen met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater en en kecap toe en breng aan de kook.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40690721