1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam goreng Saus Tauco
gebakken kip in een pittige sojabonen saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca/maizena
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 sereh/citroengras, witte deel
2 salam blaadjes
4 eetl tauco
1 theel palmsuiker
6 eetl water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
9 rode rawits
9 gedroogde rode pepers
2 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine reepjes en hak de knoflook grof. Meng het vlees met de knoflook, het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Meng de bloem met de tapioca/maizena en het zout en wentel hierdoor de kip. Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en zet apart.
Ontpit eventueel de rawits en de pepers. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tauco en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Wanneer de saus indikt dan de kip toevoegen en meng goed. Serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35657342