banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ayam goreng Saus Tauco - gebakken kip in een pittige sojabonen saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam goreng Saus Tauco
gebakken kip in een pittige sojabonen saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca/maizena
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 sereh/citroengras, witte deel
2 salam blaadjes
4 eetl tauco
1 theel palmsuiker
6 eetl water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
9 rode rawits
9 gedroogde rode pepers
2 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine reepjes en hak de knoflook grof. Meng het vlees met de knoflook, het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Meng de bloem met de tapioca/maizena en het zout en wentel hierdoor de kip. Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en zet apart.
Ontpit eventueel de rawits en de pepers. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tauco en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Wanneer de saus indikt dan de kip toevoegen en meng goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 189 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39818103