gebakken kip in een pittige sojabonen saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca/maizena
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 sereh/citroengras, witte deel
2 salam blaadjes
4 eetl tauco
1 theel palmsuiker
6 eetl water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
9 rode rawits
9 gedroogde rode pepers
2 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine reepjes en hak de knoflook grof. Meng het vlees met de knoflook, het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Meng de bloem met de tapioca/maizena en het zout en wentel hierdoor de kip. Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en zet apart.
Ontpit eventueel de rawits en de pepers. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tauco en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Wanneer de saus indikt dan de kip toevoegen en meng goed. Serveer.