Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Penyet Sambal Bawang - gebakken kip met sambal van ui

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Penyet Sambal Bawang
gebakken kip met sambal van ui

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
7 jeruk purut blaadjes
2 sereh/cintroengras
400 ml water
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Bahan sambal bawang:
ingrediënten sambal:
1 tomaat
11 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel trasi
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, het zout, de palmsuiker en het asamwater en meng goed. Kook de kip totdat het vocht is verdampt. Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en zet apart.
Snijd de tomaat en de sjalotjes in stukken. Verhit een pan en bak de tomaat, de lomboks, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi zacht. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta. Meng de sambal met de kip en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 152 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420577