banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Penyet Sambal Bawang - gebakken kip met sambal van ui
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Penyet Sambal Bawang
gebakken kip met sambal van ui

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
7 jeruk purut blaadjes
2 sereh/cintroengras
400 ml water
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Bahan sambal bawang:
ingrediënten sambal:
1 tomaat
11 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel trasi
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, het zout, de palmsuiker en het asamwater en meng goed. Kook de kip totdat het vocht is verdampt. Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en zet apart.
Snijd de tomaat en de sjalotjes in stukken. Verhit een pan en bak de tomaat, de lomboks, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi zacht. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta. Meng de sambal met de kip en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40576656