banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Ayam Penyet Sambal Bawang - gebakken kip met sambal van ui
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Penyet Sambal Bawang
gebakken kip met sambal van ui

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
7 jeruk purut blaadjes
2 sereh/cintroengras
400 ml water
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Bahan sambal bawang:
ingrediënten sambal:
1 tomaat
11 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel trasi
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, het zout, de palmsuiker en het asamwater en meng goed. Kook de kip totdat het vocht is verdampt. Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en zet apart.
Snijd de tomaat en de sjalotjes in stukken. Verhit een pan en bak de tomaat, de lomboks, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi zacht. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta. Meng de sambal met de kip en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38379041