Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Taoco Pedas - gebakken pittige gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Taoco Pedas
gebakken pittige gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 eetl limoensap
1 theel zout
1 bosjes bieslook
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode rawits
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
1 eetl tauco
1 tomaat
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limonesap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de rawits en de lomboks in reepjes en de bieslook in stukken. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de lomboks, de rawits, de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de tauco toe en bak deze 1 minuut. Dan de tomaat en de bieslook toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kip toevoegen en meng alles goed. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen. Voeg het water toe en meng goed en kook het geheel zachtjes gaar.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 199 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902440