banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Sasando
gebakken kip met pittige saus uit Timor

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel peper
200 ml water
2 theel zout
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
1 tomaat
150 ml dikke kokosmelk (kental)
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de lunyit, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip en de bumbu toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Serveer de kip met de saus.

saus: Snijd de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de kunyit fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe and bak deze zacht. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook zachtjes totdat de saus wat indikt.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248745