1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Sasando
gebakken kip met pittige saus uit Timor

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel peper
200 ml water
2 theel zout
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
1 tomaat
150 ml dikke kokosmelk (kental)
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de lunyit, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip en de bumbu toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Serveer de kip met de saus.

saus: Snijd de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de kunyit fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe and bak deze zacht. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook zachtjes totdat de saus wat indikt.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660194