Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Goreng Sasando - gebakken kip met pittige saus uit Timor

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Sasando
gebakken kip met pittige saus uit Timor

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel peper
200 ml water
2 theel zout
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
1 tomaat
150 ml dikke kokosmelk (kental)
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de lunyit, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip en de bumbu toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Serveer de kip met de saus.

saus: Snijd de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de kunyit fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe and bak deze zacht. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook zachtjes totdat de saus wat indikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036580