Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Goreng Sasando - gebakken kip met pittige saus uit Timor

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Sasando
gebakken kip met pittige saus uit Timor

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel peper
200 ml water
2 theel zout
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
1 tomaat
150 ml dikke kokosmelk (kental)
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de lunyit, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip en de bumbu toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Serveer de kip met de saus.

saus: Snijd de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de kunyit fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe and bak deze zacht. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook zachtjes totdat de saus wat indikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458