logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Goreng Sasando
gebakken kip met pittige saus uit Timor

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel peper
200 ml water
2 theel zout
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
1 tomaat
150 ml dikke kokosmelk (kental)
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de lunyit, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip en de bumbu toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin. Serveer de kip met de saus.

saus: Snijd de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de kunyit fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe and bak deze zacht. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook zachtjes totdat de saus wat indikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180459