zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Moegalgal
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Ayam Kodok
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine
Ayam Madu Sumbawa - gebakken kip met honing


Ayam Madu Sumbawa
gebakken kip met honing
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 eetl honing
3 eetl kecap manis
1/4 theel kruidnagel
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden maar niet door en druk deze plat. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu door de honing, de kecap, de kruidnagel en de palmsuiker en wrijf hiermee de kip in. Stoom de kip daarna voor 1 uur.
Verhit in een pan olie en bak de kip daarna bruin en gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.