logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Ayam Madu Sumbawa
gebakken kip met honing


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 eetl honing
3 eetl kecap manis
1/4 theel kruidnagel
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden maar niet door en druk deze plat. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu door de honing, de kecap, de kruidnagel en de palmsuiker  en wrijf hiermee de kip in. Stoom de kip daarna voor 1 uur.
Verhit in een pan olie en bak de kip daarna bruin en gaar. Serveer.



Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420394