Ayam Panggang Kecap
geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1 eetl limoensap
100 ml water
zout naar smaak
peper naar smaak
Cara membuat:
bereiding
Splijt de kip open en wrijf deze in met peper en zout. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalloten voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, de palmsuiker, het limoensap en het water toe. Voeg vervolgens de kip toe en stoof de kip zachtjes voor 60 minuten. Eventueel wat water en kecap toevoegen als het te droog wordt. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje voor 15 minuten en snijd de kip in stukken. Giet de saus over de kip en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cap Cay Caruban - gemengde gestoofde groenten met kip en garnalen
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Telur Kecap Cabai Kering - eieren in kecapsaus met gedroogde peper
- Ayam Goreng Mbok Berek - Gefrituurde gestoofde kip
- Daging Masak Madu - gebakken reepjes rundvlees met honing
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉 - roerbak van rundvlees met paprika
- Babi Kecap Bali
- Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...