banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Ayam Surakarta
in kokosmelk gestoofde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
2 kardamom, geplet
1 serai/sereh/citroengras
1/2 nootmuskaat
1/2 eetl zout
50 gr geraspte kokos, geroosterd
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 eetl asamwater
4 eetl olie
optioneel: 300 gr aardappel, blokjes

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
1 eetl ketumbar, geroosterd
5 cm lengkuas/laos
4 cm kunyit
4 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel jinten, geroosterd
1/4 theel karwijzaad

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de kokos fijn totdat de olie vrijkomt.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardamom, de serai, de nootmuskaat en het zout voor 6 minuten. Voeg dan de kip bak al roerend de kip halfgaar.
Dan de kokos, het asamwater en de kokosmelk toevoegen en kook de kip op laag vuur gaar en totdat de saus indikt. Als optie kunnen de aardappelen worden toegevoegd bij deze stap.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580483