banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 3 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 4 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Ayam Surakarta
in kokosmelk gestoofde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
2 kardamom, geplet
1 serai/sereh/citroengras
1/2 nootmuskaat
1/2 eetl zout
50 gr geraspte kokos, geroosterd
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 eetl asamwater
4 eetl olie
optioneel: 300 gr aardappel, blokjes

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
1 eetl ketumbar, geroosterd
5 cm lengkuas/laos
4 cm kunyit
4 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel jinten, geroosterd
1/4 theel karwijzaad

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de kokos fijn totdat de olie vrijkomt.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardamom, de serai, de nootmuskaat en het zout voor 6 minuten. Voeg dan de kip bak al roerend de kip halfgaar.
Dan de kokos, het asamwater en de kokosmelk toevoegen en kook de kip op laag vuur gaar en totdat de saus indikt. Als optie kunnen de aardappelen worden toegevoegd bij deze stap.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36941603