Gulai Ayam Surakarta
in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
2 kardamom, geplet
1 serai/sereh/citroengras
1/2 nootmuskaat
1/2 eetl zout
50 gr geraspte kokos, geroosterd
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 eetl asamwater
4 eetl olie
optioneel: 300 gr aardappel, blokjes
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
1 eetl ketumbar, geroosterd
5 cm lengkuas/laos
4 cm kunyit
4 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel jinten, geroosterd
1/4 theel karwijzaad
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de kokos fijn totdat de olie vrijkomt.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardamom, de serai, de nootmuskaat en het zout voor 6 minuten. Voeg dan de kip bak al roerend de kip halfgaar.
Dan de kokos, het asamwater en de kokosmelk toevoegen en kook de kip op laag vuur gaar en totdat de saus indikt. Als optie kunnen de aardappelen worden toegevoegd bij deze stap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Poja
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Be guling celeng - geroosterd speenvarken
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Zoetzure groenten
- Roti jala - Pannenkoekjes met kokosmelk
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Gimbal Udang Sayuran - garnalen beignets met groenten
- Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河 - gebakken mie met rundvlees
- Abon Abon
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...