gebakken kip in kruidige tomaten saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
1 eetl kecap asin
1 theel peper
1 ei
100 gr sago/tapioca bloem
1 wortel
1 kleine bloemkool, roosjes
50 gr peultjes
2 kleine lente-ui
4 teentjes knoflook
1 tomaat + 150 ml kokend water
3 eetl saus tomat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel appelazijn
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 1/2x3x4cm. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snijd de bloemkoolroosjes in kleine stukken. Pureer de tomaat met het water. Wrijf of maal de knoflook fijn.
Plet de plakjes vlees en wentel deze door d kecap en de peper. Wentel het daarna door de sago, dan het ei en weer door de sago. Verhit in een pan de olie en bak de plakjes goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het tomatenwater, de saus tomat en de peper toe en breng aan de kook. Dan de bloemkool toevoegen en meng goed.
Meng dan het zout, de palmsuiker, de azijn en het vlees erdoor. Meng dan 1 theel sago (opgelost) erdoor en roer totdat de saus bindt. Meng dan de peultjes en de lente-ui erdoor en serveer.