Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Ayam Goreng Tepung (Semarang) - gebakken kip in kruidige tomaten saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Tepung (Semarang)
gebakken kip in kruidige tomaten saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
1 eetl kecap asin
1 theel peper
1 ei
100 gr sago/tapioca bloem
1 wortel
1 kleine bloemkool, roosjes
50 gr peultjes
2 kleine lente-ui
4 teentjes knoflook
1 tomaat + 150 ml kokend water
3 eetl saus tomat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel appelazijn
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 1/2x3x4cm. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snijd de bloemkoolroosjes in kleine stukken. Pureer de tomaat met het water. Wrijf of maal de knoflook fijn.
Plet de plakjes vlees en wentel deze door d kecap en de peper. Wentel  het daarna door de sago, dan het ei en weer door de sago. Verhit in een pan de olie en bak de plakjes goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het tomatenwater, de saus tomat en de peper toe en breng aan de kook. Dan de bloemkool toevoegen en meng goed.
Meng dan het zout, de palmsuiker, de azijn en het vlees erdoor. Meng dan 1 theel sago (opgelost) erdoor en roer totdat de saus bindt. Meng dan de peultjes en de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41186083