banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Goreng Tepung (Semarang) - gebakken kip in kruidige tomaten saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Goreng Tepung (Semarang)
gebakken kip in kruidige tomaten saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
1 eetl kecap asin
1 theel peper
1 ei
100 gr sago/tapioca bloem
1 wortel
1 kleine bloemkool, roosjes
50 gr peultjes
2 kleine lente-ui
4 teentjes knoflook
1 tomaat + 150 ml kokend water
3 eetl saus tomat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel appelazijn
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 1/2x3x4cm. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snijd de bloemkoolroosjes in kleine stukken. Pureer de tomaat met het water. Wrijf of maal de knoflook fijn.
Plet de plakjes vlees en wentel deze door d kecap en de peper. Wentel  het daarna door de sago, dan het ei en weer door de sago. Verhit in een pan de olie en bak de plakjes goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het tomatenwater, de saus tomat en de peper toe en breng aan de kook. Dan de bloemkool toevoegen en meng goed.
Meng dan het zout, de palmsuiker, de azijn en het vlees erdoor. Meng dan 1 theel sago (opgelost) erdoor en roer totdat de saus bindt. Meng dan de peultjes en de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40568788