logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Goreng Tepung (Semarang)
gebakken kip in kruidige tomaten saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
1 eetl kecap asin
1 theel peper
1 ei
100 gr sago/tapioca bloem
1 wortel
1 kleine bloemkool, roosjes
50 gr peultjes
2 kleine lente-ui
4 teentjes knoflook
1 tomaat + 150 ml kokend water
3 eetl saus tomat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel appelazijn
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 1/2x3x4cm. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snijd de bloemkoolroosjes in kleine stukken. Pureer de tomaat met het water. Wrijf of maal de knoflook fijn.
Plet de plakjes vlees en wentel deze door d kecap en de peper. Wentel  het daarna door de sago, dan het ei en weer door de sago. Verhit in een pan de olie en bak de plakjes goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het tomatenwater, de saus tomat en de peper toe en breng aan de kook. Dan de bloemkool toevoegen en meng goed.
Meng dan het zout, de palmsuiker, de azijn en het vlees erdoor. Meng dan 1 theel sago (opgelost) erdoor en roer totdat de saus bindt. Meng dan de peultjes en de lente-ui erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420367