banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gulai Itik Aceh - curry van eend uit Aceh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Itik Aceh
curry van eend uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrgiënten:
1 eend
250 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
50 gr gerapste kokos, geroosterd en gepureerd
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1000 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel limoensap
9 sjalotjes
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
2 cm lengkuas
5 kruidnagels
1 eetl ketumbar
2 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel karwijzaad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de eend in met 1/2 eetl zout en 1/2 theel limoensap en snijd het daarna in 8 stukken. Verhit in een pan olie en bak de eend goudbruin en zet apart.
Snijd de sjaltojes in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de sjalotjes goudbruin en krokant en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de eend met de bumbu, de kokos, het zout en de dikke kokosmelk en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg dan de eend met de marinade toe. Dan de dunne kokosmelk, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Voeg dan de gebakken sjalotjes en het limoensasp toe en meng goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814347