Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gulai Itik Aceh - curry van eend uit Aceh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Itik Aceh
curry van eend uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrgiënten:
1 eend
250 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
50 gr gerapste kokos, geroosterd en gepureerd
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1000 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel limoensap
9 sjalotjes
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
2 cm lengkuas
5 kruidnagels
1 eetl ketumbar
2 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel karwijzaad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de eend in met 1/2 eetl zout en 1/2 theel limoensap en snijd het daarna in 8 stukken. Verhit in een pan olie en bak de eend goudbruin en zet apart.
Snijd de sjaltojes in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de sjalotjes goudbruin en krokant en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de eend met de bumbu, de kokos, het zout en de dikke kokosmelk en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg dan de eend met de marinade toe. Dan de dunne kokosmelk, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Voeg dan de gebakken sjalotjes en het limoensasp toe en meng goed. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 320 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015648