curry van eend uit Aceh
Bahan-bahan:
ingrgiënten:
1 eend
250 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
50 gr gerapste kokos, geroosterd en gepureerd
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1000 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel limoensap
9 sjalotjes
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
2 cm lengkuas
5 kruidnagels
1 eetl ketumbar
2 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel karwijzaad
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de eend in met 1/2 eetl zout en 1/2 theel limoensap en snijd het daarna in 8 stukken. Verhit in een pan olie en bak de eend goudbruin en zet apart.
Snijd de sjaltojes in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de sjalotjes goudbruin en krokant en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de eend met de bumbu, de kokos, het zout en de dikke kokosmelk en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg dan de eend met de marinade toe. Dan de dunne kokosmelk, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Voeg dan de gebakken sjalotjes en het limoensasp toe en meng goed. Serveer.