Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 10 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Gulai Itik Aceh - curry van eend uit Aceh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Itik Aceh
curry van eend uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrgiënten:
1 eend
250 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
50 gr gerapste kokos, geroosterd en gepureerd
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1000 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel limoensap
9 sjalotjes
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
2 cm lengkuas
5 kruidnagels
1 eetl ketumbar
2 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel karwijzaad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de eend in met 1/2 eetl zout en 1/2 theel limoensap en snijd het daarna in 8 stukken. Verhit in een pan olie en bak de eend goudbruin en zet apart.
Snijd de sjaltojes in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de sjalotjes goudbruin en krokant en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de eend met de bumbu, de kokos, het zout en de dikke kokosmelk en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg dan de eend met de marinade toe. Dan de dunne kokosmelk, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Voeg dan de gebakken sjalotjes en het limoensasp toe en meng goed. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420325