banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Gulai Itik Aceh - curry van eend uit Aceh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Itik Aceh
curry van eend uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrgiënten:
1 eend
250 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
50 gr gerapste kokos, geroosterd en gepureerd
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1000 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel limoensap
9 sjalotjes
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
2 cm lengkuas
5 kruidnagels
1 eetl ketumbar
2 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel karwijzaad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de eend in met 1/2 eetl zout en 1/2 theel limoensap en snijd het daarna in 8 stukken. Verhit in een pan olie en bak de eend goudbruin en zet apart.
Snijd de sjaltojes in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de sjalotjes goudbruin en krokant en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de eend met de bumbu, de kokos, het zout en de dikke kokosmelk en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg dan de eend met de marinade toe. Dan de dunne kokosmelk, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Voeg dan de gebakken sjalotjes en het limoensasp toe en meng goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38484402