Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sayap Ayam Manis Pedas - zoete gebakken pittige kippenvleugels

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayap Ayam Manis Pedas
zoete gebakken pittige kippenvleugels

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 eetl limoen, sap
1 theel zout
1 ui
5 rode gedroogde lomboks
2 eetl honing
4 eetl saus sambal (zie recept)
2 eetl kecap asin
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 lente-ui
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in dunne reepjes. Hak de lomboks fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Wrijf de kippenvleugels in met het limoenssap en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kippenvleugels daarna bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een wat wat olie en fruit de ui en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de honing, de saus sambal, de kecap, de palmsuiker en de peper toe en roer totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de kip en de lente-ui erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930369