zoete gebakken pittige kippenvleugels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 eetl limoen, sap
1 theel zout
1 ui
5 rode gedroogde lomboks
2 eetl honing
4 eetl saus sambal (zie recept)
2 eetl kecap asin
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 lente-ui
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in dunne reepjes. Hak de lomboks fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Wrijf de kippenvleugels in met het limoenssap en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kippenvleugels daarna bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een wat wat olie en fruit de ui en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de honing, de saus sambal, de kecap, de palmsuiker en de peper toe en roer totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de kip en de lente-ui erdoor en serveer.