Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Bakar Jawa Barat - gebakken kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Jawa Barat
gebakken kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
1/2 limoen, sap

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm lengkuas/laos

Sambal:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
6 rode lomboks
50 ml kookvocht (kip)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn. Meng de bumbu met de kip, het limoensap, het zout en de kecap en kneed de kip totdat alles goed is gemengd.
Schep de kip met de ingrediënten in een pan en kook op laag vuur de kip gaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin. Serveer het met de sambal.

sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng dan het kookvocht erdoor en serveer. De sambal kan ook eerst gebakken worden voordat het vocht wordt toegevoegd.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108291