Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 16 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Bakar Jawa Barat - gebakken kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bakar Jawa Barat
gebakken kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
1/2 limoen, sap

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm lengkuas/laos

Sambal:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
6 rode lomboks
50 ml kookvocht (kip)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn. Meng de bumbu met de kip, het limoensap, het zout en de kecap en kneed de kip totdat alles goed is gemengd.
Schep de kip met de ingrediënten in een pan en kook op laag vuur de kip gaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin. Serveer het met de sambal.

sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng dan het kookvocht erdoor en serveer. De sambal kan ook eerst gebakken worden voordat het vocht wordt toegevoegd.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 251 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41449285