gebakken kip met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
1/2 limoen, sap
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm lengkuas/laos
Sambal:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
6 rode lomboks
50 ml kookvocht (kip)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn. Meng de bumbu met de kip, het limoensap, het zout en de kecap en kneed de kip totdat alles goed is gemengd.
Schep de kip met de ingrediënten in een pan en kook op laag vuur de kip gaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin. Serveer het met de sambal.
sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng dan het kookvocht erdoor en serveer. De sambal kan ook eerst gebakken worden voordat het vocht wordt toegevoegd.