Ayam Bakar Jawa Barat
gebakken kip met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
1/2 limoen, sap
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm lengkuas/laos
Sambal:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
6 rode lomboks
50 ml kookvocht (kip)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn. Meng de bumbu met de kip, het limoensap, het zout en de kecap en kneed de kip totdat alles goed is gemengd.
Schep de kip met de ingrediënten in een pan en kook op laag vuur de kip gaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin. Serveer het met de sambal.
sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng dan het kookvocht erdoor en serveer. De sambal kan ook eerst gebakken worden voordat het vocht wordt toegevoegd.
Zoeken
Laatst gelezen
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Smoor Jengkol
- Udang peteh belado - Garnalen en petehbonen in sambalsaus
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Gangan Daun Mengkudu - Red snapper in gekruide kokosmelksaus
- Sayur kare - groenten-vlees sajoer
- Bami godok
- Bundu Bundu - Gestoofde kip
- Pantolo duku bai - Gestoofd varkensvlees
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...