logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Bakar Jawa Barat
gebakken kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
1/2 limoen, sap

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
2 cm lengkuas/laos

Sambal:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
6 rode lomboks
50 ml kookvocht (kip)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn. Meng de bumbu met de kip, het limoensap, het zout en de kecap en kneed de kip totdat alles goed is gemengd.
Schep de kip met de ingrediënten in een pan en kook op laag vuur de kip gaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin. Serveer het met de sambal.

sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng dan het kookvocht erdoor en serveer. De sambal kan ook eerst gebakken worden voordat het vocht wordt toegevoegd.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140054