Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Garang Asem - gestoofde kip in donkere zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Garang Asem 
gestoofde kip in donkere zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kip
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 belimbing wuluh
4 salam blad
3 cm lengkuas/laos
3 kluwak/keluak

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de kluwak fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de het vlees en de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de kluwak, de salam, de laos en de belimbing en kook het geheel op laag vuur gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256918