logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Garang Asem 
gestoofde kip in donkere zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kip
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 belimbing wuluh
4 salam blad
3 cm lengkuas/laos
3 kluwak/keluak

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de kluwak fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de het vlees en de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de kluwak, de salam, de laos en de belimbing en kook het geheel op laag vuur gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397530