zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sateh ayam tusuk
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Wong Nga Bahk Tong - kruidige lichtgroene koolsoep
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Semur Daging Sapi Empuk - smoor van gekruid rundvlees
- Sateh lilit 2 - Saté van vis en garnalen
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
Garang Asem - gestoofde kip in donkere zurige saus


Garang Asem
gestoofde kip in donkere zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kip
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 belimbing wuluh
4 salam blad
3 cm lengkuas/laos
3 kluwak/keluak
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de kluwak fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de het vlees en de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de kluwak, de salam, de laos en de belimbing en kook het geheel op laag vuur gaar.
gestoofde kip in donkere zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kip
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 belimbing wuluh
4 salam blad
3 cm lengkuas/laos
3 kluwak/keluak
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de kluwak fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de het vlees en de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de kluwak, de salam, de laos en de belimbing en kook het geheel op laag vuur gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.