Garang Asem
gestoofde kip in donkere zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kip
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 belimbing wuluh
4 salam blad
3 cm lengkuas/laos
3 kluwak/keluak
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de kluwak fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de het vlees en de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de kluwak, de salam, de laos en de belimbing en kook het geheel op laag vuur gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Sambal Goreng Bloemkol - gekruide bloemkool in saus
- Ayam Cabe Kering - pittig gebakken stukjes kip
- Ayam Setan Panggang - pittige geroosterde kip
- Ayam Bumbu Petis
- Garang Jamur - Paddenstoelen in bananenblad
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
- Ayam Marengeh - dronken stukjes kip
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...