Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Tim Ayam Jawa - gekruide gestoomde kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tim Ayam Jawa
gekruide gestoomde kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen of 1 kleine kip
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
10 rode rawits
3 cm jahe
2 salam blad
1 theel zout
250 ml water

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 tomaat
2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de rawits en de jahe fijn. Meng dit met de kip, de salam en het zout.
Schep dit in een schaal en voeg het water toe en stoom de kip in 50 minuten gaar. Serveer de kip met de sambal.

Sambal:
Stoom de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de tomaat zacht. Wrijf of maal het daaran samen met de terasi en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de pasta totdat de olie vrijkomt. Meng dan de palmsuiker erdoor.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100782