Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Tim Ayam Jawa - gekruide gestoomde kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tim Ayam Jawa
gekruide gestoomde kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen of 1 kleine kip
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
10 rode rawits
3 cm jahe
2 salam blad
1 theel zout
250 ml water

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 tomaat
2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de rawits en de jahe fijn. Meng dit met de kip, de salam en het zout.
Schep dit in een schaal en voeg het water toe en stoom de kip in 50 minuten gaar. Serveer de kip met de sambal.

Sambal:
Stoom de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de tomaat zacht. Wrijf of maal het daaran samen met de terasi en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de pasta totdat de olie vrijkomt. Meng dan de palmsuiker erdoor.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465379