logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Tim Ayam Jawa
gekruide gestoomde kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen of 1 kleine kip
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
10 rode rawits
3 cm jahe
2 salam blad
1 theel zout
250 ml water

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 tomaat
2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de rawits en de jahe fijn. Meng dit met de kip, de salam en het zout.
Schep dit in een schaal en voeg het water toe en stoom de kip in 50 minuten gaar. Serveer de kip met de sambal.

Sambal:
Stoom de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de tomaat zacht. Wrijf of maal het daaran samen met de terasi en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de pasta totdat de olie vrijkomt. Meng dan de palmsuiker erdoor.

Add comment

Submit

who is online

We have 119 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140195