zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Tahu Kecap Cabai Hijau - tahu gebakken met kecap en groene peper
- Sambal goreng tempeh peteh
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Daging Cah Taoge - gebakken rundvlees met tauge
- Jjolmyeon 쫄면 - pittige koude mie
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Tumis Buncis - gestoofde sperziebonen
- Sambal Ati - sambal lever
- Wadjik ketan
- Sate Tempe
Ayam Putih 2 - stukje gebakken gekruid kip in een saus van kokosmelk


Ayam Putih 2
stukje gebakken gekruid kip in een saus van kokosmelk
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl olie
Haluskan:
Boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemirinoten
2 theel jinten
1 theel peper
4 cm gember (jahe/djahe)
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit door de kip en laat het 45 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip samen met de sereh, de kaneel, de kruidnagels, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de santen en het zout toe en laat het zachtjes 30 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
stukje gebakken gekruid kip in een saus van kokosmelk
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl olie
Haluskan:
Boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemirinoten
2 theel jinten
1 theel peper
4 cm gember (jahe/djahe)
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit door de kip en laat het 45 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip samen met de sereh, de kaneel, de kruidnagels, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de santen en het zout toe en laat het zachtjes 30 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.