Ayam Panggang Santen
geroosterde kip in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel peper
1 limoen (sap)
3 jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip open en rooster deze vervolgens in 30 minuten boven een houtkoolvuurtje krokant bruin en gaar. Verhit in een wok de santen en voeg de overige ingrediënten toe en laat dits zachtjes 15 minuten sudderen. Giet de saus over de kip en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Acar Benig - atjar
- Singkong kuwa ebi - cassaveblad
- Kaki ayam goreng sedip - gebakken kippepootjes
- Pallu Camba Makasar - zoet gebakken kip met aardappel
- Acar Buncis - atjar van sperziebonen
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Dendeng Hati - lever
- Tumis Teri Tawar - roerbak van tempe met ansjovis
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...