1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Santan
Kip met kokos

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
7 sjalotten
2 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm laos
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
150 gr geraspte kokos
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
150 ml water
6 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de laoas fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip toe en kook dit voor 10 minuten en schep de kip daarna uit de pan. Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit voor 3 minuten. Vervolgens de lomboks, de sereh, de laos, de salam, het zout, de suiker en de jerut purut en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de kokos toevoegen en dit goudbruin bakken. Vervolgens dit kip toevoegen en dit nog onder voortdurend omscheppen 5 minuten bakken.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35758510