Ayam Santan
Kip met kokos
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
7 sjalotten
2 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm laos
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
150 gr geraspte kokos
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
150 ml water
6 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de laoas fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip toe en kook dit voor 10 minuten en schep de kip daarna uit de pan. Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit voor 3 minuten. Vervolgens de lomboks, de sereh, de laos, de salam, het zout, de suiker en de jerut purut en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de kokos toevoegen en dit goudbruin bakken. Vervolgens dit kip toevoegen en dit nog onder voortdurend omscheppen 5 minuten bakken.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Cecah Awal - gekruide bananen uit Aceh
- Zoetzure kool
- Lalampa - rijstpakketjes met vis
- Thais rundvlees met steranijs
- Sayur Labu Campur - gekruide gestoofde chayote
- Anjang Telor Terubuk - viskuit salade
- Dendeng Daging Cabai Hijau - gebakken plakjes rundvlees met groene peper
- Gaco - rundvlees met kokos
- Buras
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...