banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Santan - Kip met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Santan
Kip met kokos

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
7 sjalotten
2 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm laos
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
150 gr geraspte kokos
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
150 ml water
6 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de laoas fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de kip toe en kook dit voor 10 minuten en schep de kip daarna uit de pan. Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit voor 3 minuten. Vervolgens de lomboks, de sereh, de laos, de salam, het zout, de suiker en de jerut purut en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de kokos toevoegen en dit goudbruin bakken. Vervolgens dit kip toevoegen en dit nog onder voortdurend omscheppen 5 minuten bakken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40565024