Ayam Pekalongan
kip uit Pekalongan (midden Java)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr kip
water
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 rode lombok
1/2 theel trasi
1 theel asem + 3 eetl water
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 theel zout
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
1 rode lombok
Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water in een met de kip en kook deze zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en als deze is afgekoeld, snijd dan het vlees van de kip in stukjes. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de knoflook fijn en halveer de lombok. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de laos en de lombok toe gevolgd door de kip, de trasi en het zout. Bak de kip vrijwel droog. Voeg vervolgens het asenwater en de santen toe en laats dit zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Snijd de lombok in reepjes en garneer hiermee het gerecht.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bistik Tahu - tahuplakken met ui en ketjap
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Ayam Ingkung
- Kalimbu - gestoomde cassave-banaan met kokos cookies
- Hati Ampela Mercon - pittige gebakken kippenlevertjes
- Tumis Buncis Daging Cincang - roerbak van haricot verts met gehakt
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...