logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Pekalongan
kip uit Pekalongan (midden Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr kip
water
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 rode lombok
1/2 theel trasi
1 theel asem + 3 eetl water
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 theel zout
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1 rode lombok

Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water in een met de kip en kook deze zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en als deze is afgekoeld, snijd dan het vlees van de kip in stukjes. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de knoflook fijn en halveer de lombok. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de laos en de lombok toe gevolgd door de kip, de trasi en het zout. Bak de kip vrijwel droog. Voeg vervolgens het asenwater en de santen toe en laats dit zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Snijd de lombok in reepjes en garneer hiermee het gerecht.

Add comment

Submit

who is online

We have 120 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154598