banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Icon Write a comment
Ayam Pekalongan - kip uit Pekalongan (midden Java)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Pekalongan
kip uit Pekalongan (midden Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr kip
water
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 rode lombok
1/2 theel trasi
1 theel asem + 3 eetl water
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 theel zout
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1 rode lombok

Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water in een met de kip en kook deze zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en als deze is afgekoeld, snijd dan het vlees van de kip in stukjes. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de knoflook fijn en halveer de lombok. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de laos en de lombok toe gevolgd door de kip, de trasi en het zout. Bak de kip vrijwel droog. Voeg vervolgens het asenwater en de santen toe en laats dit zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Snijd de lombok in reepjes en garneer hiermee het gerecht.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38075222