banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 20 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Pekalongan
kip uit Pekalongan (midden Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr kip
water
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 rode lombok
1/2 theel trasi
1 theel asem + 3 eetl water
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 theel zout
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1 rode lombok

Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water in een met de kip en kook deze zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en als deze is afgekoeld, snijd dan het vlees van de kip in stukjes. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de knoflook fijn en halveer de lombok. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de laos en de lombok toe gevolgd door de kip, de trasi en het zout. Bak de kip vrijwel droog. Voeg vervolgens het asenwater en de santen toe en laats dit zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Snijd de lombok in reepjes en garneer hiermee het gerecht.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 189 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248410