banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 6 Comments
Babi ketjap

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Babi ketjap
Van babi ketjap zijn verschillende versies te maken. Deze is een oud en regelmatig aangepast familierecept

bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
200 gr speklapjes
5 cm gember (jahe/djahé)
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 eetl gula jawa
1 limoen, uitgeperst
50-75 ml ketjap manis
eetl olie
300 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng dit samen met de fijngesneden sjalotten, de fijngesneden knoflook, de fijngehakte gember en de fijngesneden rawits.
Verhit de olie in een braadpan en voeg het vleesmengsel daaraan toe. Even roeren en dan het water toevoegen, samen met de ketjap en het limoensap. Dan de gula jawa toevoegen en het vlees zachtjes laten gaar stoven. Naar smaak ketjap toevoegen.

Indien je het wat pittiger wilt hebben, dan een extra rawit of lombok toevoegen. Eventueel kan ook wat extra gember worden toegevoegd.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    jenny MORRIS · 3 years ago
    hartelyk bedankt voor uw recepten
  • This commment is unpublished.
    R.J. Pellegrom · 4 years ago
    hoe lang moet dit gerecht stoven?

    @ totdat het vet van het vlees boven komt drijven
  • This commment is unpublished.
    Henri · 5 years ago
    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt het geheel naar een hoger, beter nivo. Goed.
  • This commment is unpublished.
    Henri · 5 years ago
    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt alles naar een hoger, is betere smaak. Goed
  • This commment is unpublished.
    Ben Janssens · 5 years ago
    ben het nu aan het maken zonder de rawits, gebruik wel galanga ipv gember dus wordt dan gelijk wat pitteger. Maak in porties van 471f8 kg nu 9 kg babi ketjap voor een Aziatisch diner voor 40 personen.
  • This commment is unpublished.
    Nola Dijkmans · 5 years ago
    qua ingrediënten lijkt me dit het lekkerste recept, ik heb het in mijn map gedaan. Ik hou wel van pittig eten en de anderen waren allemaal zonder rawit, limoen en sjalotten. Ik ben benieuwd!

who is online

We hebben 192 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40668232