Van babi ketjap zijn verschillende versies te maken. Deze is een oud en regelmatig aangepast familierecept
bahan-bahan:
ingrediënten: 500 gr varkensvlees 200 gr speklapjes 5 cm gember (jahe/djahé) 5 sjalotten 5 teentjes knoflook 5 rode rawits 1 eetl gula jawa 1 limoen, uitgeperst 50-75 ml ketjap manis eetl olie 300 ml water
Cara membuat: bereiding: Snijd het vlees in stukjes. Meng dit samen met de fijngesneden sjalotten, de fijngesneden knoflook, de fijngehakte gember en de fijngesneden rawits. Verhit de olie in een braadpan en voeg het vleesmengsel daaraan toe. Even roeren en dan het water toevoegen, samen met de ketjap en het limoensap. Dan de gula jawa toevoegen en het vlees zachtjes laten gaar stoven. Naar smaak ketjap toevoegen.
Indien je het wat pittiger wilt hebben, dan een extra rawit of lombok toevoegen. Eventueel kan ook wat extra gember worden toegevoegd.
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
ben het nu aan het maken zonder de rawits, gebruik wel galanga ipv gember dus wordt dan gelijk wat pitteger. Maak in porties van 3 kg nu 9 kg babi ketjap voor een Aziatisch diner voor 40 personen.
qua ingrediënten lijkt me dit het lekkerste recept, ik heb het in mijn map gedaan. Ik hou wel van pittig eten en de anderen waren allemaal zonder rawit, limoen en sjalotten. Ik ben benieuwd!