Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 23 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Babi ketjap
Van babi ketjap zijn verschillende versies te maken. Deze is een oud en regelmatig aangepast familierecept

bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
200 gr speklapjes
5 cm gember (jahe/djahé)
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 eetl gula jawa
1 limoen, uitgeperst
50-75 ml ketjap manis
eetl olie
300 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng dit samen met de fijngesneden sjalotten, de fijngesneden knoflook, de fijngehakte gember en de fijngesneden rawits.
Verhit de olie in een braadpan en voeg het vleesmengsel daaraan toe. Even roeren en dan het water toevoegen, samen met de ketjap en het limoensap. Dan de gula jawa toevoegen en het vlees zachtjes laten gaar stoven. Naar smaak ketjap toevoegen.

Indien je het wat pittiger wilt hebben, dan een extra rawit of lombok toevoegen. Eventueel kan ook wat extra gember worden toegevoegd.

who is online

We hebben 208 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42573615