Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
6 Comments
Babi ketjap

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Babi ketjap
Van babi ketjap zijn verschillende versies te maken. Deze is een oud en regelmatig aangepast familierecept

bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
200 gr speklapjes
5 cm gember (jahe/djahé)
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 eetl gula jawa
1 limoen, uitgeperst
50-75 ml ketjap manis
eetl olie
300 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng dit samen met de fijngesneden sjalotten, de fijngesneden knoflook, de fijngehakte gember en de fijngesneden rawits.
Verhit de olie in een braadpan en voeg het vleesmengsel daaraan toe. Even roeren en dan het water toevoegen, samen met de ketjap en het limoensap. Dan de gula jawa toevoegen en het vlees zachtjes laten gaar stoven. Naar smaak ketjap toevoegen.

Indien je het wat pittiger wilt hebben, dan een extra rawit of lombok toevoegen. Eventueel kan ook wat extra gember worden toegevoegd.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    jenny MORRIS · 4 years ago
    hartelyk bedankt voor uw recepten
  • This commment is unpublished.
    R.J. Pellegrom · 5 years ago
    hoe lang moet dit gerecht stoven?

    @ totdat het vet van het vlees boven komt drijven
  • This commment is unpublished.
    Henri · 6 years ago
    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt het geheel naar een hoger, beter nivo. Goed.
  • This commment is unpublished.
    Henri · 6 years ago
    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt alles naar een hoger, is betere smaak. Goed
  • This commment is unpublished.
    Ben Janssens · 6 years ago
    ben het nu aan het maken zonder de rawits, gebruik wel galanga ipv gember dus wordt dan gelijk wat pitteger. Maak in porties van 3 kg nu 9 kg babi ketjap voor een Aziatisch diner voor 40 personen.
  • This commment is unpublished.
    Nola Dijkmans · 6 years ago
    qua ingrediënten lijkt me dit het lekkerste recept, ik heb het in mijn map gedaan. Ik hou wel van pittig eten en de anderen waren allemaal zonder rawit, limoen en sjalotten. Ik ben benieuwd!

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083941