1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
6 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Babi ketjap
Van babi ketjap zijn verschillende versies te maken. Deze is een oud en regelmatig aangepast familierecept

bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
200 gr speklapjes
5 cm gember (jahe/djahé)
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 eetl gula jawa
1 limoen, uitgeperst
50-75 ml ketjap manis
eetl olie
300 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng dit samen met de fijngesneden sjalotten, de fijngesneden knoflook, de fijngehakte gember en de fijngesneden rawits.
Verhit de olie in een braadpan en voeg het vleesmengsel daaraan toe. Even roeren en dan het water toevoegen, samen met de ketjap en het limoensap. Dan de gula jawa toevoegen en het vlees zachtjes laten gaar stoven. Naar smaak ketjap toevoegen.

Indien je het wat pittiger wilt hebben, dan een extra rawit of lombok toevoegen. Eventueel kan ook wat extra gember worden toegevoegd.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    jenny MORRIS · 1 months ago
    hartelyk bedankt voor uw recepten
  • This commment is unpublished.
    R.J. Pellegrom · 1 years ago
    hoe lang moet dit gerecht stoven?

    @ totdat het vet van het vlees boven komt drijven
  • This commment is unpublished.
    Henri · 2 years ago
    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt het geheel naar een hoger, beter nivo. Goed.
  • This commment is unpublished.
    Henri · 2 years ago
    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt alles naar een hoger, is betere smaak. Goed
  • This commment is unpublished.
    Ben Janssens · 2 years ago
    ben het nu aan het maken zonder de rawits, gebruik wel galanga ipv gember dus wordt dan gelijk wat pitteger. Maak in porties van kg nu 9 kg babi ketjap voor een Aziatisch diner voor 40 personen.
  • This commment is unpublished.
    Nola Dijkmans · 2 years ago
    qua ingrediënten lijkt me dit het lekkerste recept, ik heb het in mijn map gedaan. Ik hou wel van pittig eten en de anderen waren allemaal zonder rawit, limoen en sjalotten. Ik ben benieuwd!

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660669