1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Babi ketjap
Van babi ketjap zijn verschillende versies te maken. Deze is een oud en regelmatig aangepast familierecept

bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
200 gr speklapjes
5 cm gember (jahe/djahé)
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 eetl gula jawa
1 limoen, uitgeperst
50-75 ml ketjap manis
eetl olie
300 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng dit samen met de fijngesneden sjalotten, de fijngesneden knoflook, de fijngehakte gember en de fijngesneden rawits.
Verhit de olie in een braadpan en voeg het vleesmengsel daaraan toe. Even roeren en dan het water toevoegen, samen met de ketjap en het limoensap. Dan de gula jawa toevoegen en het vlees zachtjes laten gaar stoven. Naar smaak ketjap toevoegen.

Indien je het wat pittiger wilt hebben, dan een extra rawit of lombok toevoegen. Eventueel kan ook wat extra gember worden toegevoegd.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters

People in this conversation

  • R.J. Pellegrom

    hoe lang moet dit gerecht stoven?

    @ totdat het vet van het vlees boven komt drijven

    Comment last edited on about 10 months ago by Administrator
    0 Like Short URL:
  • Henri

    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt het geheel naar een hoger, beter nivo. Goed.

    0 Like Short URL:
  • Henri

    Zonder meer een van de betere recepten. Het limoensap tilt alles naar een hoger, is betere smaak. Goed

    0 Like Short URL:
  • Ben Janssens

    ben het nu aan het maken zonder de rawits, gebruik wel galanga ipv gember dus wordt dan gelijk wat pitteger. Maak in porties van 3 kg nu 9 kg babi ketjap voor een Aziatisch diner voor 40 personen.

    0 Like Short URL:
  • Nola Dijkmans

    qua ingrediënten lijkt me dit het lekkerste recept, ik heb het in mijn map gedaan. Ik hou wel van pittig eten en de anderen waren allemaal zonder rawit, limoen en sjalotten. Ik ben benieuwd!

    0 Like Short URL:

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34881152