Gestoofd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg varkensvlees
200 gr varkensbloed
4 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels, gekneusd
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
1 theel. kaneel
6 salam blaadjes
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en meng deze stukken met het bloed. Wrijf of maal de gember fijn. Verhit een wok/wadjan en voeg daar het gemende vlees aan toe samen met de gember, de sereh, de kaneel, de salam en de basilicumblaadjes met zout naar smaak en laat dit alles nog 35 minuten zachtjes gaar sudderen. Eventueel een beetje water toevoegen.
ingrediënten:
1 kg varkensvlees
200 gr varkensbloed
4 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels, gekneusd
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
1 theel. kaneel
6 salam blaadjes
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en meng deze stukken met het bloed. Wrijf of maal de gember fijn. Verhit een wok/wadjan en voeg daar het gemende vlees aan toe samen met de gember, de sereh, de kaneel, de salam en de basilicumblaadjes met zout naar smaak en laat dit alles nog 35 minuten zachtjes gaar sudderen. Eventueel een beetje water toevoegen.