Gestoofd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr varkenvlees
14 rode rawits
3 preien
6 jeruk purutblaadjes
150 ml varkensbloed
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
10 rawits
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de prei in ringen, de jeruk perut zeer fijn en het vlees in stukjes. Meng alle ingrediënten goed doorelkaar in een wok/wadjan en stoof het vlees in 90 minuten gaar. Regelmatig omscheppen en zonodig wat water toevoegen.
ingrediënten:
1500 gr varkenvlees
14 rode rawits
3 preien
6 jeruk purutblaadjes
150 ml varkensbloed
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
10 rawits
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de prei in ringen, de jeruk perut zeer fijn en het vlees in stukjes. Meng alle ingrediënten goed doorelkaar in een wok/wadjan en stoof het vlees in 90 minuten gaar. Regelmatig omscheppen en zonodig wat water toevoegen.