banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Betawi
gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip of vlees
5 rode lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl asem
100 ml water
1 theel trassi
2 eetl water
2 cm gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
3 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf het vlees in met het zout en snijd deze in stukken. Meng de asem met het water en doe dit ook met de trassi. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de pasta met het trassiwater en de helft van het asemwater.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet dan het pasta/asemmengsel over het vlees en laat dit zachtjes inkoken. Voeg dan de suiker toe en de andere helft van het asemwater en laat het geheel nog zachtjes 5 minuten sudderen
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40557964