logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babi Rujak 2
varkensvlees in gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr varkensvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palsmsuiker (gula jawa)
1 limoen (sap)
200 ml water
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl kecap benteng manis
zout naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
4 kemiri
3 cm laos
2 rode lomboks
1/2 theel jinten
1 cm sereh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit nog 3 minuten. Voeg de boemboe, de jeruk purut, de palmsuiker, het limonesap en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de kecap, het zout en de santen toe en laat het geheel nog 4 minuten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 49 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160445