banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babi Rujak 2
varkensvlees in gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr varkensvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palsmsuiker (gula jawa)
1 limoen (sap)
200 ml water
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl kecap benteng manis
zout naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
4 kemiri
3 cm laos
2 rode lomboks
1/2 theel jinten
1 cm sereh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit nog 3 minuten. Voeg de boemboe, de jeruk purut, de palmsuiker, het limonesap en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de kecap, het zout en de santen toe en laat het geheel nog 4 minuten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 236 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39529615