varkensvlees in gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr varkensvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palsmsuiker (gula jawa)
1 limoen (sap)
200 ml water
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl kecap benteng manis
zout naar smaak
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
4 kemiri
3 cm laos
2 rode lomboks
1/2 theel jinten
1 cm sereh
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit nog 3 minuten. Voeg de boemboe, de jeruk purut, de palmsuiker, het limonesap en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de kecap, het zout en de santen toe en laat het geheel nog 4 minuten sudderen.