Babi Rujak 2
varkensvlees in gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr varkensvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palsmsuiker (gula jawa)
1 limoen (sap)
200 ml water
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl kecap benteng manis
zout naar smaak
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
4 kemiri
3 cm laos
2 rode lomboks
1/2 theel jinten
1 cm sereh
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit nog 3 minuten. Voeg de boemboe, de jeruk purut, de palmsuiker, het limonesap en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de kecap, het zout en de santen toe en laat het geheel nog 4 minuten sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asam Padeh Daging - pittig gestoofd rundvlees
- Gevulde paprika's
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Sambal lombok
- Acer Jahe
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- Mu Grob Pad Fuk Tong - gebakken varkensvlees met pompoen
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Garnalen met varkensvlees en taugé
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...