Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Babi Rujak 2
varkensvlees in gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr varkensvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palsmsuiker (gula jawa)
1 limoen (sap)
200 ml water
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl kecap benteng manis
zout naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel ketumbar
4 kemiri
3 cm laos
2 rode lomboks
1/2 theel jinten
1 cm sereh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit nog 3 minuten. Voeg de boemboe, de jeruk purut, de palmsuiker, het limonesap en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de kecap, het zout en de santen toe en laat het geheel nog 4 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411131