gestoofd varkensvlees met tahu in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr varkensvlees
250 gr tahu/tofu
7 sjalotten
zout naar smaak
1 theel peper
1 salam blad
2 eieren
250 ml kokosmelk
olie
water
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
10 kemiri noten
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding;
Plet het vlees en snijd dit in grove stukken. Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Verhit het water in een pan en kook de eieren hard. Laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de salam, het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten sudderen. Dan de eieren en de tahu toevoegen en nog 3-5 minuten laten sudderen.