zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Bawal Goreng Saus Tomat - gebakken vis in kruidige tomatensaus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Opor Tahu Telor Daging - gestoofd varkensvlees met tahu in saus


Opor Tahu Telor Daging
gestoofd varkensvlees met tahu in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr varkensvlees
250 gr tahu/tofu
7 sjalotten
zout naar smaak
1 theel peper
1 salam blad
2 eieren
250 ml kokosmelk
olie
water
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
10 kemiri noten
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding;
Plet het vlees en snijd dit in grove stukken. Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Verhit het water in een pan en kook de eieren hard. Laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de salam, het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten sudderen. Dan de eieren en de tahu toevoegen en nog 3-5 minuten laten sudderen.
gestoofd varkensvlees met tahu in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr varkensvlees
250 gr tahu/tofu
7 sjalotten
zout naar smaak
1 theel peper
1 salam blad
2 eieren
250 ml kokosmelk
olie
water
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
10 kemiri noten
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding;
Plet het vlees en snijd dit in grove stukken. Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Verhit het water in een pan en kook de eieren hard. Laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de salam, het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten sudderen. Dan de eieren en de tahu toevoegen en nog 3-5 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.