rundvlees met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 jonge nangka van ca. 350 gr
200 g rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula Jawa
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar zaadjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar zaadjes droog in een koekepan. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes en het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en stoof hierin het vlees voor 45 minuten. Voeg dan de nangka toe en laat het nog 20 verder stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 jonge nangka van ca. 350 gr
200 g rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula Jawa
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar zaadjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar zaadjes droog in een koekepan. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes en het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en stoof hierin het vlees voor 45 minuten. Voeg dan de nangka toe en laat het nog 20 verder stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.