Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Bala gudeg - rundvlees met nangka

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bala gudeg
rundvlees met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 jonge nangka van ca. 350 gr
200 g rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula Jawa
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar zaadjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar zaadjes droog in een koekepan. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes en het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en stoof hierin het vlees voor 45 minuten. Voeg dan de nangka toe en laat het nog 20 verder stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110344