banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Bala gudeg - rundvlees met nangka

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bala gudeg
rundvlees met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 jonge nangka van ca. 350 gr
200 g rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula Jawa
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar zaadjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar zaadjes droog in een koekepan. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes en het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en stoof hierin het vlees voor 45 minuten. Voeg dan de nangka toe en laat het nog 20 verder stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39787778