Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Brongkos - Gestoofd rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Brongkos
Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten;
300 gr rundvlees
100 gr lablabonen (anders oogbonen)
1 chayote (anders pompoen)
100 gr kousenband
14 rawits,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salam blaadjes
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2,5 cm kencur
2,5 cm laos
4,5 cm bittere kurkumawortel (temu lawak)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en kook de bonen eert 30 minuten in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de chayote in dunne stukjes evenals de kouseband. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de sereh, de salam en het vlees toevoegen en dit nog 5 minuten bakken. De dunne kokosmelk toevoegen en dit alles zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 10-15 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257167