Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten;
300 gr rundvlees
100 gr lablabonen (anders oogbonen)
1 chayote (anders pompoen)
100 gr kousenband
14 rawits,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salam blaadjes
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2,5 cm kencur
2,5 cm laos
4,5 cm bittere kurkumawortel (temu lawak)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en kook de bonen eert 30 minuten in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de chayote in dunne stukjes evenals de kouseband. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de sereh, de salam en het vlees toevoegen en dit nog 5 minuten bakken. De dunne kokosmelk toevoegen en dit alles zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 10-15 minuten laten sudderen.
ingrediënten;
300 gr rundvlees
100 gr lablabonen (anders oogbonen)
1 chayote (anders pompoen)
100 gr kousenband
14 rawits,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salam blaadjes
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2,5 cm kencur
2,5 cm laos
4,5 cm bittere kurkumawortel (temu lawak)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en kook de bonen eert 30 minuten in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de chayote in dunne stukjes evenals de kouseband. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de sereh, de salam en het vlees toevoegen en dit nog 5 minuten bakken. De dunne kokosmelk toevoegen en dit alles zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 10-15 minuten laten sudderen.