logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Malakka
rundvlees met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
4 eetl. olie
zout en peper naar smaak
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 rode lomboks
2 tomaten
225 ml water
40 gr pinda's
7 eetl kecap manis

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn. Snijd de tomaten in dunne partjes en de lomboks in reepjes. Snijd het vlees in blokjes
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de suiker, de lomboks, het zout en peper en de tomaten toe en bak dit 5 minuten. Dan het vlees toevoegen samen met het water en sudder het vlees gaar. Vervolgens de pinda's en de ketjap toevoegen en het geheel nog 2 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154427