Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Daging Malakka - rundvlees met pinda's

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Daging Malakka
rundvlees met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
4 eetl. olie
zout en peper naar smaak
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 rode lomboks
2 tomaten
225 ml water
40 gr pinda's
7 eetl kecap manis

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn. Snijd de tomaten in dunne partjes en de lomboks in reepjes. Snijd het vlees in blokjes
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de suiker, de lomboks, het zout en peper en de tomaten toe en bak dit 5 minuten. Dan het vlees toevoegen samen met het water en sudder het vlees gaar. Vervolgens de pinda's en de ketjap toevoegen en het geheel nog 2 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934986