Masak habang samarinda
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl ketjap asin
3 tomaten
olie
Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
5 kemirinoten
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
4 cm gember (jahe/djahé)
6 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze voor 3 minuten in water. Pof de kemiries droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn en het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens het vlees, de palmsuiker en de ketjap toevoegen en het geheel 1 uur zachtjes stoven totdat het vlees gaar is geworden. Eventueel wat water toevoegen
Zoeken
Laatst gelezen
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Udang Dayak - garnalen op Dayakse wijze
- Kerapu Rica-Rica - gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Sate Maranggi - rundvlees sate met sambal oncom
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Ayam Goreng Bumbu Kari - gebakken kip met kerrie
- Telor Masak Bali - Balinese eieren
- Rendang - rendang van rundvlees
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...