logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Masak habang samarinda
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl ketjap asin
3 tomaten
olie

Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
5 kemirinoten
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
4 cm gember (jahe/djahé)
6 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze voor 3 minuten in water. Pof de kemiries droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn en het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens het vlees, de palmsuiker en de ketjap toevoegen en het geheel 1 uur zachtjes stoven totdat het vlees gaar is geworden. Eventueel wat water toevoegen

Add comment

Submit

who is online

We have 49 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160789